Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Kanada Carleton és Ottawai Egyetemének kutatói nemrég arról számoltak be, hogy egy valószínű visszafordíthatatlan változás során az ország több évezrednyi életkorú jégtábláinak térfogata a globális felmelegedés miatt meredeken lecsökkent, csupán az utóbbi hat évben.

 

Megjegyezték, hogy egyedül a 2011-es nyár során Kanada legnagyobb jégtáblája, a Ward Hunt kettérepedt, ami nagyjából 3 milliárd tonna jég sodródó tömegekké válásával jár. Közben a Serson jégtábla majdnem teljesen elolvadt, a fagyott Ellesmere sziget pedig 480 négyzetkilométerrel lett kisebb.

 

E természeti csodák példa nélküli elvesztésére reagálva Dr. Derek Mueller a Carleton Egyetemről kijelentette, „Ezek a az egyedi és masszív földrajzi jellegek, melyekre úgy tekintünk, mint Kanada térképének részei, eltűnnek, és nem fognak visszatérni.”

 

Köszönjük Dr. Muellernek és tudóstársainak ezt a figyelmeztetést a folytatódó globális felmelegedés ijesztő hatásairól. Bár mind komolyan vennénk és egyesülten védenénk drága földi otthonunkat. Egy 2009. novemberi videokonferencia során Washington, D.C.-ben, Ching Hai Legfelsőbb Mester szólt a klímaváltozás nyugtalanító következményeiről a sarkvidéken és más területeken, valamint arról, hogy mit kell tennünk, hogy megvédjük ezeket az értékes szárazföldi képződményeket.

 

Ching Hai Legfelsőbb Mester: A sarkvidéken, az Északi-sarkon már annyi jég olvadt el, hogy a kutatók jégmentes nyarat jósolnak mindössze 3-6 éven belül, ami egymillió éve az első alkalom lenne - egymillió éve az első alkalom! A gleccserek szerte a bolygón gyorsabban zsugorodnak, mint amire a kutatók bármikor számítottak, hátrahagyva eltűnt, eltűnő vagy kiszáradó folyókat és tavakat, így nem jut víz a terményeknek, és a vízhiány miatt milliárdok néznek szembe élelmiszerhiánnyal is.

 

Azt kérdezheti, hogy mi a fő oka a környezet eme károsodásának és pusztulásának? Tán meglepő módon nem a szénipar, vagy az autók, repülők, vonatok és hajók. A metán az, amit főleg az állattartó ágazat állít elő. Tehát uram, ennek a megoldásához gyorsan kell lépnünk. Legyen vegán.

 

(Supreme Master Television, 2011. október 22.)

 

Angol nyelvű hírek a témában: MongabayCTVEarthweekThink Progress

Idézet

Az emberek bíznak a médiában. Ezért vesznek minden nap újságot, hogy elolvassák. Ezért nézik minden nap a televíziót, hogy lássák, mi történik. Ezért a médiának el kellene látnia a nemes feladatát, tájékoztatni az embereket, ami jó nekik.

Ching Hai Legfelsőbb Mester a média feladatáról