Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Dr. Michael Nobel üknagybácsikájához, Alfred Nobelhez hasonlóan, aki a világhírű Nobel-díjat alapította, olyan eltérő szakterületekhez ért, mint az orvostudomány, vállalatvezetési tanácsadás, és műholdas kommunikáció. Dr. Nobel egy humanitárius, aki régóta figyeli a világ eseményeinek szoros összefüggéseit, és nagyon aggódik a klímaváltozás globális kérdése miatt.

 

 

Dr. Michael Nobel: A Föld túl fogja élni. A kérdés az, hogy mi túl fogjuk-e élni, akik rajta élünk.

 

Bemondó: Néhány rokonával együtt megalapította a Nobel Jótékonysági Trösztöt, egy olyan alapot, ami támogatja az irányítást és az új technológiákat a globális felmelegedés csökkentésére. Egy környezetvédelmi fórumon Formozán (Tajvanon) a múlt hónapban Dr. Nobel néhány hatékony intézkedésről beszélt, a globális felmelegedés csökkentésére.  Az egyik a váltás az állatmentes étrendre. A Supreme Master Television-nek lehetősége nyílt arra, hogy Dr. Nobellel otthonában, Stockholmban, Svédországban találkozzon.

 

Dr. Michael Nobel: Én magam nem eszek húst, ha el tudom kerülni. A FAO (ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Szervezete) egyértelműen előállt és azt mondja, hogy hatékonyabb a húsmarhatartás abbahagyása, mint ha mindenki átváltana egy alacsonyabb energiafogyasztású autóra. És azt gondolom, hogy ez a húsmarhatartás egy nagyon, nagyon energiapazarló módszer. Roppant nagy erőforrásokat használsz fel, többek között vizet. Az energiával együtt a víz lesz a következő fő témánk. Egy kiló hús előállítása óriási mennyiségű energiát igényel. És nincs rá szükségünk. És sokkal egészségesebbek vagyunk, ha nem eszünk húst, nézetem szerint.

 

Bemondó: Dr. Nobel hisz abban, hogy az emberek szíve végül meg fog változni, a kormány kitartó erőfeszítéseinek, és óvó figyelmeztetéseinek hatására.

 

Dr. Michael Nobel: Úgy gondolom, a kormány itt is beszállhat, nagyon megdrágítva a húsevést az embereknek. Tegyen hozzá, rakjon rá adókat, és így tovább. A nyugati társadalmakban az emberek nem dohányoznak annyit, mint azelőtt, hála a kormány figyelmeztetéseinek, és az emberek közti kommunikációnak és példáknak. Tehát ha van egy erősödő irányzat az emberek között, hogy váltsanak egy egészségesebb életmód, köztük a vegetáriánus felé, vagy legalább ne egyenek húst, azt hiszem, ez természetesen, magától fog jönni, igen.

 

Bemondó: A tettek megváltozásain kívül Dr. Nobel egy másik dimenzió fontosságát hangoztatja, hogy a világot egy jobb hellyé tegyük.

 

Dr. Michael Nobel: Szeretném látni, hogy több ember próbál váltani az anyagi javak halmozásáról egy spirituálisabb gondolkodásmód felé, hogy talán jobban koncentráljanak egymás segítésére, mint csak önmaguk segítésére. És azt hiszem, ha több ember tudná azt mondani, „Hé, látni akarom, mit tehetek másokért”, a világ egy jobb hely lenne.

 

(Supreme Master Television)

Idézet

Ezt nyíltan kell támogatniuk, és felismertetniük az emberekkel, hogy sürgős a bolygónk megmentése, azáltal, hogy vegetáriánussá válunk, és zöld politikát követünk. A kormány, a média, a nagy hatalmú emberek, akik döntéseket tudnak hozni és hatni az emberekre, azoknak segíteniük kell.

Ching Hai Legfelsõbb Mester a kormány és média feladatáról

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok