Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Idén is meghirdette utólagos nyílászáró szigetelési programját az Ökoszolgálat Alapítvány. Az otthon, saját kezűleg is elvégezhető munkával és a környezetet is kímélő megoldással az éves fűtésszámla 20 százalékát is meg lehet spórolni.

 

 
 

Az Ökoszolgálat Alapítvány két és fél éve indította útjára az utólagos nyílászáró szigetelési programot, ami egyre népszerűbb. A program lényege, hogy az érdeklődők a fakeretes ablakok szigeteléséhez szükséges gépet kikölcsönözhetik a környezetvédelmi szervezettől, majd egy oktatófilm útmutatásai alapján akár egyetlen délután alatt elvégezhetik az egyszerű munkát a saját lakásukban - írja a Hírszerző a Független Hírügynökség alapján.

 
 

A megfelelő szigeteléssel az energia 15-20 százaléka marad a lakásban, vagyis ennyivel kevesebbet kell fűtésre költeni. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos, 60 négyzetméteres, 250-270 centiméter belmagasságú lakásban, ahol mondjuk havonta 15 000 forint a téli fűtésszámla, a nyílászárók szigetelésének köszönhetően akár havi 3000 forint is megspórolható.

 

(FH – Hírszerző)

Idézet

Eljutottunk egy olyan pontra, ahol valódi vészhelyzettel állunk szemben. És ennek az az eredménye, hogy sokkal nagyobb klímaváltozások vannak folyamatban, mint amit eddig láttunk.

Dr. James Hansen, az USA vezető klímakutatója, Igazgató, NASA Goddard Űrrepülési Központ

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok