Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Több mint 800 ezer önkéntes csatlakozott a nagy faültető akcióhoz, hogy 24 óra alatt 50 millió facsemetét ültessenek el az ország területén.

India legnépesebb államában július 11-én hétfőn, több mint 800 ezer önkéntes bevonásával elkezdődött a nagy faültetési akció. A környezetvédelmi világrekord kísérlet legfőbb célja az éghajlatváltozás romboló hatásainak megfékezése, írja a Washingtonpost.


(Rajesh Kumar Singh/Associated Press)

Jelenleg az egy nap alatt legtöbb fát ültető ország világrekordját Pakisztán tartja, ahol 2013-ban 24 óra alatt 847.275 fát ültettek el.

Harc a klímaváltozás ellen

„A világ már felismerte, hogy hatalmas erőfeszítésekre van szükség a széndioxid-kibocsátás csökkentésére, és a globális klímaváltozás megfékezésére.” nyilatkozta Akhilesh Yadav, Uttar Pradesh állam miniszterelnöke. „Uttar Pradesh állam pedig, most megtette az első lépést.”

Az ország minden szegletéből érkeztek önkéntesek Kannaudsz városába, hogy részesei legyenek a környezetvédelmi világrekord kísérletnek.

Több mint 800.000 önkéntes, köztük diákok, törvényhozók, kormányzati tisztviselők, háziasszonyok és nonprofit szervezetek indultak el hétfőn a facsemetékkel, hogy a kijelölt helyeken elültessék őket autópályák, vasúti pályák mellett és az erdős területeken egyaránt.

A nyolcadik osztályos Shashwat Rai, aki egy fügefa csemetét kapott, azt mondta: „Olvastam egy könyvben, hogy ez a fa bocsátja ki a legtöbb oxigént. Olyan sok a szennyezés a városban, nagy szükség van most a fákra, hogy oxigént termeljenek.”

Az indiai kormány ígéretet tett

A Párizsi Klímatárgyaláson tavaly decemberben az indiai kormány ígéretet tett arra, hogy 2030-ra 95 millió hektárral növeli az erdős területeket országszerte. A kormány a faültetési projektre 62 millió dolláros támogatást különített el, hogy mind a 29 államban ösztönözze az erdősítési terv megvalósítást.

 

(Forrás: The Washington Post / Zentai Bogi, ImpressMagazin.hu, 2016. július 12.)

Idézet

A permafrostból szivárgó metán létezõ jelenség. Ma az a kihívás, hogy nem tudjuk mérni, ezért csak naivan nem veszünk róla tudomást.

 Dr. Martin Kennedy, az UC Riverside professzora

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok