Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Egy 2011. december 13-án megjelent cikkben mexikói hivatalnokok bejelentették, hogy a rendkívüli szárazság miatt a termények több mint egymillió hektáron károsodtak – vannak olyan gazdák, akik azt mondják, egész évben alig láttak esőt.

 

November közepén Felipe Adrián Vázquez Gálvez, az Országos Meteorológiai Szolgálat főigazgatója arról számolt be, hogy Mexikó teljes területének több mint 70%-át sújtotta aszály, és szakértők most úgy becsülik, hogy egyedül Chihuahua államban 80 ezer családot ért komoly kár. A kormány támogatást kínál a kis gazdálkodóknak, igyekezvén kárpótolni veszteségeiket, valamint vizet szállít a hiányt szenvedő, távoli területekre. Azonban a meteorológusok azt jósolják, hogy a száraz idő valószínű egész télen folytatódik. A mexikói tudósok elkezdtek együtt dolgozni az USA délnyugati részén élő kutató társaikkal, ahol szintén tartós, rendkívüli szárazság uralkodik.

 

Nagyra értékeljük Mr. Gálveznek és más szakértőknek a szárazság sürgető válságáról tájékoztató erőfeszítéseit. Bár a kormányok és a magánemberek is az ilyen körülmények enyhítésére törekednének, lelkiismeretesebben törődve ökoszféránkkal. Egy 2011 júniusi videokonferencia során Ching Hai Legfelsőbb Mester a bolygó vészhelyzetéről aggódva beszélt, és szólt az országot sújtó szárazságról is, valamint arról, hogy mit kell tenni a klímaváltozás megállításához.

 

Ching Hai Legfelsőbb Mester: A Mexikót sújtó összes szárazsággal és erdőtűzzel tényleg veszélybe került az élelmiszerbiztonság, és a klímaváltozás – a terményeket elpusztító szárazságokkal és árvizekkel – természetesen fő oka a magas élelmiszeráraknak és az élelmiszerbiztonság hiányának. Van egy megoldás. Az ENSZ azt ajánlotta, hogy a lehűlés előidézésének legjobb módja, ahelyett, hogy a szén-dioxidra koncentrálnánk, a rövid életidejű globális felmelegedési hatóerők csökkentése lenne. Ezek közé tartozik a metán, pernye, és talajszintű ózon. Tehát mind vegánnak kellene lennünk, és a legjobb a bio vegán.

 

(Supreme Master Television, 2011. december 16.)

Idézet

A bolygón az élet kapcsolója az óceánban van. Ha holnap a szárazföldön minden elpusztulna, az óceán észre sem venné, de ha holnap minden elpusztulna az óceánban, a szárazföldön is minden elpusztulna.

Dr. Allana Mitchell, a Seasick (Tengeri beteg) című könyv szerzője

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok