Klímaváltozás, Globális felmelegedés

Ching Hai Legfelsőbb Mester a Környezetről - Ha a világ 100%-ban vegetáriánus lenne most azonnal, akkor a hatása már többé-kevésbé 60 napon belül látszana… És milyen Földön élnénk akkor? Újra Éden lenne.

 

 Telekonferencia Ching Hai Legfelsőbb Mester és a Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagjai között, 2008. június 12-én

Elhangzott a Supreme Master Television adásában 2008. június 21-22-én, 1. rész

Ching Hai Legfelsőbb Mester a spirituális bölcsesség és iránymutatás, a feltétel nélküli szeretet és együttérzés élő megtestesítője, világszerte elismert emberbarát, művész, és spirituális tanár. További információ: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu

 

LM*: Hogy mennek a dolgok?

 T*: Minden rendben, köszönjük, Mester.

 LM: Jól van, szóval készültetek néhány kérdéssel?

 T: Igen, Mester.

 LM: És nagyon hangosan hallom, telefon nélkül is. Talán akkor elmondhatjátok a világnak ahelyett, hogy a szívetekben tartanátok.

 T: Az első kérdés, Mester. A jelenlegi katasztrófák szerte az egész világon valahogy kapcsolatban állnak a több milliárd emberi fogyasztásra levágott állattal?

 Image

LM: Persze, hogy kapcsolatban állnak. „Ahogy vetsz úgy aratsz.” „Hasonló hasonlót vonz.” Tudományos értelemben, spirituális értelemben, figyelmeztettek minket. Ezért minden csapás, ami megtörtént szerte a világon, az persze összefügg az emberi kegyetlenséggel a lakótársak iránt. Azt az árat kellett fizetnünk, amiért ezt tettük az ártatlanokkal, akik semmit sem ártottak nekünk, akik szintén Isten gyermekei, akiket azért küldtek ide a Földre, hogy segítsenek, és felderítsék napjainkat.

Mert rendszerint az embereknek is nagyon jó karmájuk van, mielőtt a Földre jöttek. És ezért lettek emberek, mivel jó érdemük van. Így a jó érdemükből volt amit adtak, és amit elvettek, hozzátettek, és levontak. Különben, ha a dolgok nem töröltek volna ki némi rossz okozatot, akkor sokkal rosszabb lett volna.

Különben a Föld már teljesen eltűnt volna,  de szerencsére van némi jó érdemük is az embereknek, és az még nem fogyott el. Még mindig nem fogyott el a jó érdemük teljesen, és ezért van az, hogy még megvagyunk.

 T: Mester, ha az egész világ most rögtön 100%-ban vegetáriánus lenne, akkor milyen Földön élnénk, milyen hatása lenne a világ gazdaságára, milyen nagyok lennének a változások, és mennyi időbe telne, amíg láthatóvá válnának ezen változások hatásai a környezetünkön?

 LM: Ha a világ 100%-ban vegetáriánus lenne most azonnal, akkor a hatása már többé-kevésbé 60 napon belül látszana. Az nyolc hét. Nyolc héten belül látnánk az azonnali hatását. Persze, azonnal is lehet majd látni, majdnem azonnal. De ahhoz, hogy az egész nagy képet lássuk, felismerjük, nyolc hét kell. Nyolc rövid hét.

És milyen Földön élnénk akkor? Újra Éden lenne. Hirtelen béke lenne, és hirtelen felismernénk az egyformaságot minden nemzet között, minden ember között, és az emberek és az állatok között. A felismerés ránk is kivetül. Nem lesz szükség magyarázatra. Az emberek hirtelen meg fogják érteni, hogy mind egyenlők vagyunk. Mi és minden lakótárs, az állatok is, egyenlők vagyunk. És az emberek tisztelik majd a fákat és a növényeket is.

 T: Nahát, ez csodálatos. Köszönjük, Mester.

 LM: Ez csodálatos. Valóban azt kívánom, hogy most rögtön így legyen. Bőségesen lesz mindenünk. Az emberek boldogabbak lesznek minden ok nélkül, nem tudják majd, miért örülnek, és mindenhol lesz elegendő étel. A folyók bőségesen folynak majd megint. A csapások megszűnnek. A Menny az emberekre mosolyog majd, és teljesülnek a jókívánságok. Az egyfajta Éden.

Ha mind vegetáriánusok leszünk, a bolygón lévő minden ember, akkor az lesz a hatása. Igen, azt akarjuk.

 T: Igen. Mester, eleget tesz-e a világ, és mi tanítványokként eleget teszünk-e, hogy megmentsük a bolygót, ebben a válságos időben?

 LM: Nos, ti jól végzitek a dolgotokat. A legtöbb tanítvány megtesz minden tőle telhetőt, és őszintén.

De a világ… nem. A világ tesz valamit, próbálkozik, de nem elég gyorsan, és nem tesznek eleget. És még olyan dolgokat is tesznek, ami az ellentétes irányba halad. Sajnálom, egyenesnek kell lennem, túl udvarias voltam mindezen évek során, és nem működik.

Most arról van szó, hogy a világ többnyire olyan dolgokat tesz, ami csak a 2. és 3. legfontosabb a teendők közül. Például ott van a trón, van, aki 1. számú várományos, a 2. számú várományos, a 3. számú várományos. Nem a trónörökös herceg után futnak. A 2. számú, a 3. számú, a 4. vagy az 5. és 11. számú várományos után.

 Image

Most az első számú dolog, a legfontosabb, az erőszakmentesség. Az erőszakmentesség az emberek és az állatok iránt. Persze, ez a vegetáriánus étrendet jelenti. Azt jelenti, hogy teljesen tartózkodnak minden állati terméktől. Ez az, amit a mai napig figyelmen kívül hagytak. Úgy értem, egyesek nyíltan beszéltek róla. Még egyes kormányhivatalnokok és szervezetek is nyíltan beszéltek róla, de túl keveset.

Ha abbahagyjuk az ölést, ha gyakoroljuk az erőszakmentességet az emberek iránt, az állatok iránt, ha abbahagyjuk az ölést, akkor minden rossz hatás abbamarad, majdnem azonnal. Véget nem érő lesz  a boldogság és a szabadság bármilyen téren, testben és szellemben, ha abbahagyjuk a csapás fő okát, ami az ölés.

A katasztrófa fő oka az emberek erőszakossága, főleg az emberektől eredően. Abba kell hagynunk mindezt. Abba kell hagynunk minden ölést. Egyre csak mondom, újra és újra. Élnünk kell, és élni hagyni. Az életeket tisztelnünk kell, és meg kell mentenünk. De mondd, ki lesz olyan bölcs, hogy odafigyeljen? És ki olyan erős, hogy ezt végrehajtsa? Erről van szó. Talán mindenki tudja, így vagy úgy. De erős akarat kell ahhoz, hogy véghez is vigyék. Nem csak tudni kell. Áttenni a gyakorlatba, nagyon fontos.

Tisztelnünk kell minden életet, köztük még az úgynevezett ellenségeinkét is. Közvetve vagy közvetlenül, le kell állnunk az öléssel. Mind vegetáriánusnak kell lennünk, és tartózkodnunk kell minden állati terméktől. És így lesz vége minden ölésnek. Minden egyéb másodlagos. (Köszönöm. ) Szívesen.

 T: Mester, Oprah Winfrey egy közismert ember szerte az egész világon és nemrég vegán lett 21 napra. És rengeteg híres ember ismeri fel mostanában a vegán étrend előnyeit, és sok emberre is hat szerte az egész világon. Mester, ez egy jó irányváltás a helyes irányba?

 LM: Igen, az. Az. És gratulálok neki, Oprah-nak. (Úgy van!) És most tette meg szerintem az egész karrierje során a legdicsőségesebb dolgot. És szerintem tovább fog haladni ebben az irányban.

ő egy bölcs asszony, tudjátok? (Igen.) Igen. És rengeteg követője van. Ezért, ha ebbe az irányba halad továbbra is, akkor óriási szolgálatot tesz magának, az emberiségnek, és a hívőinek. Szerintem ő nagyon bölcs; meg fogja tenni.

Mert azt hiszem, valami  olyat tett fel az interneten a blogjába, hogy „Hogyan mondhatod magad spirituális keresőnek, amikor nincs benned egyáltalán semmi könyörület az állatok iránt?” Szóval azt hiszem, ő egy bölcs asszony. Szerintem folytatni fogja ezt, és az nagyon nagyszerű lesz.

 T: Igen, az lesz. Köszönöm, Mester.

 LM: Végül is, mi jó van abban, hogy egy tetemet rágcsálunk, egy holttestet harapdálunk, mi, akik ilyen méltóságteljes emberi lények vagyunk? Az ember, aki meghódítja a Holdat, felfedezi a Marsot, és sok más hihetetlen dolgot tesz. Hogy ne tudnánk legyőzni saját étvágyunkat?

Mert a legtöbb ember étvágya elmondhatatlan szenvedést okozott a gyenge és védtelen állatoknak. És van bőven ételünk, amiből választhatunk. Nem mintha nem lenne. Ezért, ha az emberek csak abbahagyják, és elgondolkoznak ezen, felismerik majd, milyen szerencsétlen dolog  is az, hogy ebbe a csapdába estünk, hogy ölnünk kell azért, hogy éljünk.

Ahhoz, hogy én éljek, neked meg kell halnod. Ez egy nagyon sajnálatos helyzet az emberek számára. Ha bárki belegondol egy kicsit jobban, ez valóban, valóban tragikus. Nem?

 T: De. Köszönöm, Mester.

LM: Tehát remélem, hogy az emberek felismerik majd hosszú távon. Ha abbahagyják és belegondolnak, ez valóban egy nagyon tragikus helyzet, amibe az emberek beleestek. Hogy hagyták, hogy megfosszuk magunkat  a könyörülettől, és az ember szerető ösztönétől. Engednek ennek a fajta kegyetlenségnek. Ez igazán kár. (Igen, Mester.) Egyáltalán nem ezt kellene tenniük az embereknek. Van-e bármi más égető  kérdés a szívetekben?

 T: Igen, Mester. Egyre több hír számol be a vegetáriánussá válásról, mint megoldásról a klímaváltozás elleni küzdelemben. Például múlt héten a BBC2-n volt egy műsor azon lépésekről, hogy  mit tegyünk a klímaváltozás ellen, és a címben ez állt: „Itt az ideje vegetáriánusnak lenni?” A BBC2 esti híradóján 2008. június 3-án éjjel fél 12-kor. Azt mondták, hogy az a legjobb megoldás, ha mind vegetáriánusok leszünk.

 LM: Jól tették!

 T: Igen. Szóval úgy tűnik, Mester, hogy az emberek szerte a világon megkapják az üzenetet. De van-e még időnk, hogy megmentsük a bolygót?

 LM: Igen, igen. Megkapják az üzeneteket. De az nem elég. Több ilyet akarok minden TV csatornán. És minden hirdetőtáblán, a járdákon, minden házban, és minden újságban.

Ez legyen a téma, amiről minden nap beszélünk. Úgy értem, nem az egész újságban, nem az egész műsorban, persze, hanem egy részét korunk lesürgetőbb igényének kell szentelni. Ez a klímaváltozás, és hogy megállítsuk. (Az csodás lenne.) De mindenesetre tesznek valamit, és én hálás vagyok...

 Azoknak kell megköszönnünk, akik átváltottak a vegetáriánus étrendre, és köszönet a kormánynak, aki erőfeszítést tett a környezet megvédésére, és meg kell köszönnünk azoknak a médiáknak, amelyek erőfeszítést tesznek, hogy emlékeztessék az embereket a szörnyű helyzetünkre.

Ha tehát továbbra is segítetek, emlékeztetitek az embereket, ha a kormány jobban áld minket, ha a sajtó emberei folytatják ezt az irányvonalat, hogy jobban tudatosítják az emberekkel, akkor még mindig megmenthetjük a bolygót. Tényleg remélem. (Igen.) Köszönet a BBC 2 –nek!

 T: Üdv, Mester! Szia! Jó látni téged megint.

 LM: Téged is jó látni! Sok mindent csináltok. Köszönöm, srácok, hogy segítitek a katasztrófa áldozatokat mindenütt. Köszönöm, hogy a meghosszabbított kezeim, meghosszabbított füleim, meghosszabbított szemeim, meghosszabbított szám, és meghosszabbított szeretetem vagytok. Nagyon köszönöm  mindnyájatoknak. Nem csak az angoloknak, hanem az embereinknek az egész világon.

 T: Mester, Károly herceg legutóbb aggodalmát fejezte ki a globális felmelegedés elleni harc sürgősségének, a cikkben, melynek címe, „18 hónap a klímaváltozás katasztrófájának megállításához.” Ez 2008 májusában jelent meg a Telegraph újságban, az Egyesült Királyságban.

És mivel tagja egy királyi családnak, és más ilyen magas pozícióban levő emberek a politika mezején, stb. nekik tanácsolva lett, hogy mit kellene vagy nem kellene mondaniuk a nyilvánosságnak. Azon gondolkodtam, hogy milyen bíztató szavakat tud a Mester mondani ezeknek a vezetőknek, hogy segítse őket az igazat mondani, és eljuttatni a fontos üzenetüket.

 LM: Nagyon hálás vagyok őfenségének, és a világ más bátor vezetőinek, hogy kilépnek a korlátaik közül, és mindenki érdekében nyilatkoznak. Még ha a nyilvánosság nem is értékeli a jóakaratukat, a Menny fel fogja jegyezni. És nagy jutalomban fognak részesülni ezután.

Ez persze nehéz, a hivatalos közeg pozíciójában lenni. Ezt én megértem, és örülök, hogy megértitek az ő helyzetüket. Persze meg lett nekik mondva, hogy mit tegyenek, és mit ne mondjanak. De a tanácsadók nem mindig bölcsek.

Tehát azt gondolom, a vezetőknek maguknak kellene egy magasan fejlett ember megérzése szerint cselekedniük. Egy vezető olyan, aki bátorsággal, nemességgel és könyörületességgel van megáldva. Ezért vagy vezető. Persze nem könnyű egy vezető pozíciójában lenni. Ezért van kevés vezető. Látod, egy nemzetben csak egy király van, egy királynő, pár hercegnő, pár herceg, egy elnök, egy miniszterelnök.

 Nagyon kevés a vezető, összehasonlítva e világ sokaságával. De még kevesebben vannak a merész vezetők, bátor vezetők, igazságos vezetők, és bölcs vezetők. Az ilyen bölcsnek és bátornak teljes támogatást és tiszteletet nyújtunk. Imádkozunk, hogy a Mennyek adjon nekik több erőt, több bölcsességet, hogy teljesítsék nemes feladatukat.

 Persze gratulálok Károly hercegnek és más vezetőknek. Károly herceg környezetbarát volt sok, sok éven át. És mindig egyre jobban hangot ad ennek. És remélem, folytatja példamutatását más vezetők felé.

Mert mondtam nektek, kevés a vezető. És még kevesebb az, aki bölcs és bátor. Vezetőként tudnunk kell, hogy mi a jó az alattvalóinknak, és mi nem. És ami jó, arra ösztönöznünk kell őket, elősegítenünk kell őket hogy megtegyék. És ami rossz, azt le kell állítanunk, hogy védjük őket. Ez az igazi jelentése a vezetőnek.

 T: Abszolút. Köszönjük, nagyon köszönjük.

 LM: ő egy jó ember. Úriember. Mindig kedveltem őt. Becsületes. Egyenes. Ha szeret valakit, azt mondja, szereti. Ha nem, nos, akkor nem. Ezt már tudjuk mostanra. Igen. Látjátok, hercegként hű önmagához. Az egy nagyon jó tulajdonság. Látjátok? ő hű a szívéhez.

És nem ingatja meg a káprázat vagy dicséret és nyereség. ő egy igazi őszinte ember. És tényleg imádkozom, hogy több ereje legyen folytatni, és egyre jobb  dolgokat tegyen az alattvalóinak és a világnak, hogy példamutató, nemes vezető személyiség legyen a világnak, hogy azt kövesse.

 T: Köszönjük, nagyon köszönjük.

 LM: Szívesen.

 

*LM: Legfelsőbb Mester; T: Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Egyesület tagja


Éden a Földön a Vegetáriánusság Által - 2. rész

 

Idézet

A gazdasági válság súlyos; ám amikor a klímaváltozásról van szó, a tét sokkal nagyobb. A klímaváltozás jólétünk lehetőségére és népeink életére hat, jelenleg, és a messzi jövőben is…

Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok